Over ons

Biodiesel Kampen B.V. is in 2006 opgericht en heeft als hoofdactiviteit het produceren van biodiesel uit de 2e generatie. Binnen Nederland was Biodiesel Kampen B.V. in die periode een pionier, maar buiten Nederland waren er toen al een aantal biodieselfabrieken opgestart.

Biodiesel Kampen B.V. maakt voor de productie van haar 2e generatie biodiesel hoofdzakelijk gebruik van gerecyclede frituurolie -en vetten die getypeerd worden als afval en hierdoor slechts geschikt zijn voor (energie)verbranding.  De biodiesel van Biodiesel Kampen B.V. staat dan ook volledig los van de 1e generatie biodiesel waarop tot op de dag van vandaag  vanuit de maatschappij veel kritiek (o.a. voedselprijs opdrijvend) is, omdat deze gerelateerd is aan voedsel.

De discussie inzake de duurzaamheid van biodiesel heeft in 2009 al geresulteerd in de ‘Regeling dubbeltelling betere brandstoffen’. Deze regeling houdt in dat de 2e generatie biobrandstoffen dubbel meetellen bij de realisatie van de bijmengverplichting van biobrandstoffen. Door deze regeling worden olieraffinaderijen gestimuleerd om 2e generatie biodiesel van Biodiesel Kampen B.V. in te zetten ten behoeve van de bijmengverplichting.

PEC-Zwolle-logo

Wij zijn sponsor van Voetbalclub PEC Zwolle

BEKIJK SITE